Uppdatering

Idag har jag fått min tredje och näst sista ECT-behandling, och har också träffat min blivande behandlare. Hon är arbetsterapeut i grunden, men har jobbat med DBT (dialektisk beteendeterapi), som är det jag kommer att få, i tre år. Vi kommer att ses här på avdelningen en gång i veckan och kommer troligen hålla på fram till sommaren. Jag känner mig extremt omotiverad, men jag vet att det finns folk som skulle döda för min chans, och då kan jag inte bara motsätta mig behandlingen. Vi börjar om två veckor.

En gång i veckan kommer min kontaktperson från boendet hit, en gång sjunger jag ihop med en sjuksköterska som spelar gitarr, två gånger har jag läkarsamtal och på fredagarna bakar jag till och är med på avdelningens fredagsfika. Det är väl ungefär så min situation ser ut nu.


Allmänt | | 3 kommentarer

ECT - elchocksbehandling

I morgon ska jag få ECT, alltså elchocksbehandling, mot min depression. Jag har tidigare fått det i två omgångar när jag var inlagd på BUP. Då var jag 16 år. Ena omgången fick jag jättegod effekt och andra gången fortsatte jag bara att försämras, men det berodde antagligen på yttre faktorer, till exempel att det inte gick att hitta något boende eller behandlingshem till mig för att alla sa att jag var för "svår".

Läkaren tror inte att det är någon mirakelmetod, eftersom min borderline är en stor del i att jag mår dåligt, men att det kan få mig att må lite bättre. Jag hoppas verkligen att det kan hjälpa mig. Att må som jag mår nu är som en vaken mardröm.
Allmänt | | 6 kommentarer

Fågel i bur

Vilsen i tomheten
Fångad som en fågel i bur
Res dina sorgsna vingar
Spring på brutna ben
Skydda ditt brustna hjärta
Låt dem aldrig få se
Dina drömmar har gått förlorade
Och i det har du
Det finns inte längre drömmar
Illusioner om sånt som försvann
Det är ingen idé att hoppas
Det är redan alldeles för sent
Allt som en gång betydde
Allt som en gång var
Blåstes bort med vinden
För att glömmas
Du är ändå en fågel i bur
Allmänt | | Kommentera
Upp